Firehawk

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Firehawk alias Lorraine Reilly är en kvinnlig superhjälte som debuterade 1982 som bifigur i serien "Firestorm", utgiven av DC Comics. Figuren skapades av Gerry Conway och Pat Broderick.


Handling

Lorraine Reailly dök upp som bifigur i serien "Firestorm" som dottern till den amerikanske senatorn Walter Reilly. Vid ett tillfälle blir hon kidnappad av superskurken Multiplex på uppdrag av industrimagnaten Henry Hewitt. Hewitt försöker återskapa den kärnkraftsolycka som förvandlat Ronnie Raymond till Firestorm, och använder Lorraine till sin försökskanin. Resultatet ger Lorraine krafterna att generera enorm hetta och atomenergistrålar. Hon kan även flyga och simulera vingar av eld. Medan Hewitt använder informationen han fått från experimentet med att förvandla sig till superskurken Tokamak, hjärntvättar han även Lorraine till att anfalla Firestom. Lorraine botas senare, och antar rollen som superhjältinnan Firehawk.

Som Firehawk bekämpar hon därefter brott på oregelbunden basis. Hon blir senare reservmedlem i Justice League of America, dejtar Booster Gold och deltar aktivt i större händelser som Crisis on Infinite Earths, War of the Gods och Identity Crisis.

Den sistnämnda händelsen och de relaterade morden på Ronnie Raymond och Sue Dibny, får Lorraine att avsluta sin superhjältekarriär. Kort därefter träffar hon den nye Firestorm, Jason Rusch. Under en kamp med Killer Frost nödgas Jason smälta samman med Lorraine för att bli Firestorm (som måste bestå av minst två personer).

Firehawk återvänder därefter till aktiv status som superhjälte. Hon deltar i ett rymduppdrag under "Infinite Crisis", blir en av medlemmarna i en kortlivad version av Justice League i serien "52", och startar en politisk karriär som senator i sin fars ställe. Hon smälter också än en gång samman med Jason för att bli Firestorm, under en tid då Jasons vanliga partner Martin Stein saknas. För närvarande delar Lorraine sin tid mellan att vara Firehawk, vara en del av Firestorm, och sin politiska karriär.


Första framträdande: (som Lorraine): Fury of Firestorm nr 1 (juni 1982)
(som Firehawk): Fury of Firestorm nr 17 (oktober 1983)