Ice

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ice är en kvinnlig superhjälte i DC:s universum. Tora Olafsdotter, som hon egentligen heter, kom från en uråldrig familj av isgudar i Norge och fick därmed makt över is och kyla. Hon gick sedermera med i den internationella hjältegruppen Global Guardians under namnet Icemaiden och efterträdde då sin landsmaninna Icemaiden I som slutat i gruppen.

1988 splittrades Global Guardians, vilket ledde till att Icemaiden och hennes kollega Green Flame ansökte om medlemskap i den mer celebra hjältegruppen Justice League. Här bytte hon namn till det mer klatschigare Ice (medan Green Flame blev Fire).

Den timida men kompetenta Ice fortsatte att vara medlem i Justice League under många år. Under den här tiden hade hon ett förhållande med Guy Gardner men var även kär i Stålmannen ett tag.

Ices karriär fick ett tragiskt slut då hon offrade sitt liv i strid mot superskurken Overmaster. 2008 återupplivades hon emellertid i tidningen Birds of Prey och har därefter synts till i tidningar som Checkmate! och Green Lantern Corps.


Första framträdande: Justice League International nr 12 (1988) (troligen – det är osäkert exakt när Icemaiden I ersattes av Icemaiden II)

Mini sverige.gif Svensk publicering

Figuren kallades för Blåfrost då hon dök upp i svenska Stålmannen i slutet av 1980-talet.

I det danskproducerade albumet "Stålmannen i Stockholm" kallades hon för Isjungfrun och hade dessutom en mindre kompetent lillasyster vid namn Frostskada.