Faith

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Faith är en superhjältinna med mentala krafter i DC:s universum. Hon skapades av Joe Kelly och dök först upp i JLA nr 69 (2002). Hon har tidigare varit medlem av Justice League of America och Doom Patrol.

Handling

Faith dök först upp i JLA-äventyret "The Obsidian Age" då gruppens huvudmedlemmar hade transporterats tillbaka i tiden och omvärlden inte visste var de fanns. Batman hade utarbetat en reservplan som bestod i att kalla in en grupp ersättare; Nightwing, Green Arrow, Firestorm, Hawkgirl, Jason Blood, Major Disaster, Atom, samt den för de flesta helt okända Faith.

Reservmedlemmarna besegrade den onda Gamemnae och räddade tillbaka de försvunna hjältarna till nutiden, varefter Faith stannade kvar med JLA. Bland annat kämpade hon vid hjältarnas sida mot Fernus och vampyrerna i "The Tenth Circle". Hon lämnade JLA efter att ha blivit biten av en vampyr, men dök sedan upp i en kortlivad inkarnation av Doom Patrol.

Faiths bakgrund är ännu till största delen okänd. Hon har avslöjat att hon växt upp i en militär miljö och att USA:s armé är ute efter att använda henne som ett vapen. Hennes krafter består främst av telepati och telekinesi, men hon kan även skapa en känsla av tillit hos människor i sin närhet och har förmågan att levitera och teleportera både sig själv och andra varelser och föremål. Hennes mentala förmågor är oerhört kraftfulla – en gång krossade hon en hel flotta av utomjordiska rymdskepp med tankekraft.


Första framträdande: JLA nr 69 (oktober 2002)