General Glory

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

General Glory är en patriotisk superhjälte i DC:s universum och parodi på Marvels Captain America som förekom i serien "Justice League" då den serien var som mest humorinriktad.


General Glory I (Joseph Jones)

General Glory skapades av Keith Giffen och J.M. DeMatteis och syntes för första gången i ett nummer av Justice League Europe. Kort därpå fick han huvudrollen i ett Justice League America-äventyr tecknat av Linda Medley och blev därefter medlem i JLA. Han förekom även i flera avsnitt av "Lobo". (Några av dem har vi sett på svenska i Magnum Comics.)

General Glory alias Joseph Jones var amerikanernas "hemliga vapen" under andra världskriget och verkade i hemlighet under täckmanteln att han bara var en seriefigur. I modern tid återuppväcktes han då han åter mindes den "magiska ramsa" som förvandlade honom till den patriotiske superhjälten och även gjorde honom ung igen. Han hade en ung sidekick vid namn Ernie the Battlin' Boy och en maskerad bulldogg vid namn Liberty the Wonder Pup.

Första framträdande: Justice League Europe nr 20 (1990)

General Glory II (Donovan Wallace)

1994 dog den ursprunglige General Glory, Joseph Jones, av hög ålder i tidningen Justice League Quarterly, men ersattes av en yngre förmåga, polismannen Donovan Wallace. Denne syntes dock inte till efter sin debut.

I tidningen Justice Society of America nr 3 (2007) avslöjas det att General Glory II dödats av supernazisterna The Fourth Reich.

Första framträdande: Justice League Quarterly nr 16 (1994)