The Mighty Bruce

Från Seriewikin
Version från den 7 juli 2009 kl. 14.23 av OlaHe (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

The Mighty Bruce kallar sig ett spinkigt långhårigt teknikgeni i DC:s universum. Han dyker först upp i tidningen Justice League International nr 23 (1989) som en medlem i den inkompetenta superskurkgruppen Injustice League. Bruce (som här inte börjat använda epitetet "Mighty" än) har inga superkrafter, men har allierat sig med fem etablerade superskurkar (Major Disaster, Big Sir, Multi-Man, Clock King I och Cluemaster) under förevändningen att hans teknikkunskaper kan bli en tillgång för dem. I sitt första framträdande försöker Bruce hacka in sig i ett utomjordiskt Khundiskt rymdskepp, vilket inte går något vidare och utmynnar i att gruppen tillfångatas av hjältarna i Justice League International.

I Justice League Europe nr 6 (1989) hamnar Injustice League i en oplanerad strid med den europeiska grenen av Justice League. Animal Man frågar Bruce "vem i helvete han är?" och Bruce improviserar då fram sitt skurknamn "The Mighty Bruce" som han sedan använder vid ytterligare ett par tillfällen.

Bruce fortsätter att vara en medlem i Injustice League vid deras efterföljande mer eller mindre misslyckade eskapader. Tillsammans med sina teamkamrater blir han även medlem i Justice League-grenen Justice League Antarctica under en kort period.

Bruce har inte synts till sedan Injustice League splittrades i mitten av 1990-talet. Han följde inte med sina forna teamkamrater då de rekryterades av Suicide Squad (i Suicide Squad vol. 2 nr 1, 2001), i ett uppdrag där flera av dem dödades och resten sårades allvarligt.

Bruce är trots sin kriminalitet godhjärtad, lätt naiv och har något av en "hippie-mentalitet". Hans teknologiska och elektroniska kompetens är enorm, även om hans uppfinningar inte alltid fungerar som de ska.


Första framträdande: Justice League International nr 23 (Jan 1989)

Kuriosa

"The Mighty Bruce" är en parafras på det något mer grandiosa "The Mighty Thor", den mäktiga asaguden och superhjälten från Marvel Comics.