Super-Chief

Från Seriewikin
Version från den 10 maj 2007 kl. 13.45 av OlaHe (diskussion | bidrag) (→‎Super-Chief III)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Super-Chief (ung. Överhövdningen, Stålhövdingen) är en västernserie om en indianhövding med superkrafter, utgiven av DC Comics på 1960-talet. Han har fått två efterföljare i mer nutida serier.


Super-Chief I

Sagowahna alias Flying Stag var den störste krigaren och jägaren i den ursprungsamerikanska Vargklanen på 1700-talet. En dag såg han en vision av den store anden Manitou, som lovade honom att han skulle bli den store hövdingen av sin tid. En kort tid därefter hittade Sagowahna ett fragment av en underlig meteorit som han gjorde till en amulett. På något sätt fick han superkrafter av amuletten. Under namnet Super-Chief hade han en lång hjältekarriär i Vilda Västern. Han hade en flickvän vid namn White Fawn och en yngre bror vid namn Lightfoot.

Super-Chief gästspelade även i serier som "All-Star Squadron" och "Swamp Thing" på 1980-talet.

Första framträdande: All-Star Western nr 117 (1961)

Super-Chief II

I modern tid hittades Super-Chiefs amulett av en ung indian som använde sina nyvunna krafter på ett mindre etiskt försvarbart sätt – för att tvinga invånarna i Dry Gulch att bereda plats för en spelhåla. Han drogs inför rättvisa av Stålmannen och har inte synts till efter sitt första framträdande.

Första framträdande: Adventures of Superman Annual nr 9 (1997)

Super-Chief III

En tredje Super-Chief dök upp 2006 i DC Comics jättesatsning "52", som medlem av den nya tillfälliga versionen av Justice League of America. Han dödades under ett av sina första uppdrag.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!