Black Canary

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Dinah Lance)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Black Canary" ("Svarta Fågeln") tecknad av Alex Toth. © DC Comics.
Guldkalven, Blå Skalbaggen och Svarta Fågeln tecknade av Kevin Maguire ur DC-serier nr 2/1988 © DC Comics/Satellitförlaget.

Bilden är hämtad med tillstånd från The Grand Comic Book Database.

Amerikansk superhjältinna skapad 1947 och utgiven av DC Comics. Även känd som Svarta Fågeln på svenska.


Black Canary I (Dinah Drake-Lance)

Den ursprungliga Black Canary gjorde debut 1947 i serien "Johnny Thunder". Hon tog snart över serien, som sedermera bytte namn. Hon medverkade även som medlem i Justice Society of America.

Denna Black Canary dök även upp i modernare serieavsnitt, men dog av cancer i ett nummer av tidningen Secret Origins i början av 1990-talet.

Black Canary II (Dinah Laurel Lance)

Idag förekommer en moderniserad version av figuren i DC:s universum. Den nuvarande Black Canary är den ursprungliga Canarys dotter och hade länge en fast plats i tidningen Birds of Prey. Hon har även förekommit som medlem i Justice League of America (dit hon nyligen[när?] återvänt) och Justice Society of America, samt som bifigur i "Green Arrow", där hon var huvudfigurens flickvän.

Black Canary II besitter till skillnad från sin mor superkrafter i form av ett soniskt fågelskri ("canary cry"). Dinah är också duktig i kampsporter och tränades i hemlighet av Wildcat, moderns kamrat från JSA.

2007 gifte sig Dinah med sin forna kärlek Oliver Queen.

Hyllningar och parodier

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!