Fantomens tillhåll

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Fantomen har flera tillhåll runt om i världen, en del är välkända, andra nämns endast någon enstaka gång.

Dödskallegrottan

Det tillhåll som Fantomen först lade sig till med.

För mer information, se huvudartikeln

Walkers klippa

Upptäcktes av den förste Fantomens far och besöktes senare av den 2:e Fantomen. Fantomen fick en lagfart på klippan av en europeisk kung, oklart vilken Fantom och vilken kung.

För mer information, se huvudartikeln

Keela-Wee

En gyllene strand som består till 50% av rent guld med tillhörande Jadehydda som skänktes av kejsar Joonkar till den 6:e Fantomen efter att Joonkar förlorat sin hustru i barnsäng. Av tradition så har Fantomen sedan dess firat smekmånad på Keela-Wee. Sedan när Joonkar förlorade sin hustru i barnsängen satt han ofta i Jadehyddan på Keela Wee och sörjde över sin bortgånga hustru.

Djungelbröllop firas regelbundet på stranden då platsen anses helig, brudparen går först ut i vattnet, sedan rullar de sig i sanden och vandrar sedan förgyllda i genom jadehyddan.

Eden

Eden är en ö som ligger vid en flodmynning. Mot havssidan till så finns det ett rev så att ingenting kan komma in, mot landsidan lever det ett stim med pirayor som vaktar ön.

I början av 1800-talet så var ön en bas för singhpirater och pirayorna fanns redan då.

Under andra världskriget så gav den 20:e Fantomen ön till djungelpojken Archie som hade vuxit upp med en gorillaflock. Archie förvandlade Eden till ett paradis där djuren inte angrep varandra utan katterna åt fisk. Archie dog tragiskt precis när kriget var över då Eden besköts av de allierade för att inga tyskar skulle överleva och Archie angrep en båt med kulspruta i ett självmordsangrepp med en handgranat.

Fantomen har sedan dess tagit hand om Eden och även tagit dit nya djur. Djur som nu befinner sig där är gorillan Baldy, grottmonstret Hzz med fru och barn, delfinerna Salomo den vise och Nefertiti den vackra, samt stegosaurusen Stegy. Småfolket bor även på ön och vakar över den. Morifiskarna kommer med fisk till de stora kattdjuren. På Eden finns det två andra muterade dinosaurier, en T-rex och en långhalsad dinosaurie.

Rummet i Mont-Saint-Michel

Rummet ligger bakom en dörr längst ned i en brunn i Mont-Saint-Michel. Tills tämligen nyligen[när?] så förvarades det en karta i det, ditplacerad av den blivande 13:e Fantomen.

Rummet i Notre Dame

Fantomens hemliga tillhåll i Notre Dame av Jaime Vallvé från "Flykten från bastiljen" ur Fantomen-krönika nr 4/1996 (16) © KFS

Gavs av Hogart till den 12:e Fantomen 1789 och har utnyttjats för lite allt möjligt, bl.a. förvarades ovannämnda karta där fram till 1793, Dauphin gömdes där när Fantomen hjälpte honom att fly och Fantomen använde det ganska flitigt just då (kring den franska revolutionen) för att rädda oskyldiga.

Slottsruinen efter Vacul

Gavs till den 19:e Fantomen 1908 av staten Carpatia som tack för att han befriat folket från en tyrann som visade sig vara en vråk.

Trädhuset

Även kallat "Fantomens luftslott". Fantomen lät bygga det med hjälp av repfolket när hans hustru Diana blev chef för Bengalis nystartade FN-kontor. Det ligger i närheten av djungelns utkant och på bekvämt bilavstånd från Morristown.