Rex

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med andra Rex, såsom hundhjälten Rex the Wonder Dog eller Rex Havets Fantom.


Fantomen, Miss Tagama, Rex och Tom-Tom ur "Svarthandske" av Knut Westad efter manus av Michael Tierres från Fantomen nr 4/1985. © KFS

Rex King är en bifigur i "Fantomen". Han skapades av Lee Falk och Sy Barry och debuterade i serien 1966.

Bakgrund

Rex hittades flytande i en flotte av morifiskare. Morifiskarna behöll honom ett par dagar innan de lämnade honom utanför ett äldre missionärspars dörr i djungeln. Missionärerna tog hand om honom och tänkte adoptera honom när de plötsligt dog i en djungelsjukdom. När missionärerna hade dött hamnade Rex så småningom hos Fantomen och växte upp som dennes fosterson.

I samband med att Fantomen ingrep mot en illegitim härskare i furstendömet Baronkhan framkom att Rex var den rättmätige furstens försvunne dotterson och således närmste arvinge till tronen. Några år senare flyttade Rex till Baronkhan för att ta över regeringsstyret från sin sjuke farfar, och när fursten en kort tiden senare avled blev han Baronkhans furste. Han har dock fortfarande god kontakt med Fantomen och hans familj. Han är kär i härskarinnan till grannriket, Alicia.

Under uppväxttiden var han en god kompis och lekkamrat till Llongo-prinsen Toomytomgano som han kallar Tom-Tom, men numera så ses de endast ibland. Undervisningen under sin barndom fick de av Miss Tagama.