The Phantom (Dynamite)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
The Last Phantom nr 1 (2010) © KFS

För en lista över andra serietidningar med titeln The Phantom, se The Phantom.


Dynamite Entertainment har sedan 2010 publicerat flera separata, sinsemellan oberoende, tolkningar av Lee Falks serie The Phantom / Fantomen. Dynamites Fantomentolkningar kännetecknas av att de inte har den 21:e Fantomen i huvudrollen, och att flera personer som inte har blodsband till Walker-ätten har tagit på sig Fantomenrollen.

Översikt

  • 2010–2012 publicerades The Last Phantom, vars totala utgivning omfattade 12 nummer och en annual, vilken också har samlats i två trade paperbacks.
  • 2012 gjorde Fantomen dessutom ett cameoframträdande i ett nummer av Dynamites Blixt Gordon-miniserie Flash Gordon: Zeitgeist.
  • 2013–2014 publicerades den sex nummer långa miniserien Kings Watch, vilken sammanför Fantomen, Blixt Gordon, samt Mandrake och Lothar. Den följdes därefter upp av separata titlar med de individuella serierna (Fantomentiteln King: The Phantom omfattar fyra nummer, och låter Lothar ikläda sig rollen som den nya Fantomen), liksom med Djungel-Jim och Prins Valiant, och samtliga dessa fem serier sammanfördes 2016 i den femdelade uppföljaren Kings Quest. 2016-2017 publicerades nästa uppföljare, den femdelade Kings Cross, med Blixt, Mandrake, och Fantomen (Lothar) i huvudrollerna.
    Kings Watch har därefter samlats i en trade paperback, och publicerades 2015–2016 i svenska Fantomen. Samtliga nummer av samtliga fem individuella titlar (totalt tjugo tidningar) finns samlade i volymen "The King Collection", och en samling vardera med Kings Quest och Kings Cross publicerades 2017.
  • 2014 medverkade Fantomen dessutom som en bifigur i Dynamites Blixt Gordon-serie, en uppföljare till Kings Watch-sviten, vars hela utgivning – omfattande 9 nummer, en annual, och en julspecial – finns samlad i volymen "Flash Gordon: The Man from Earth".
  • 2013–2014 publicerades den sju nummer långa miniserien Legenderry, vilken samlar ett flertal olika klassiska seriehjältar i en steampunkvärld. Fantomen medverkar i två av numren, och hela serien finns samlad i en trade paperback. Legenderry har därefter följts upp med separata titlar för tre av dess centrala figurer: Red Sonja, Vampirella, och Green Hornet, men Fantomen har inte refererats till i några av dessa serier.

Externa länkar

Se även

För serien i allmänhet, se "Fantomen".