Graham Nolan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
SERIESKAPARE
Graham Nolan
Född:∗ 1962-03-12 (62 år)
Födelseplats:USA

Land:Fil:LANDET/SPRÅKET HITTADES INTE. USA
Språk:Mini storbritannien.gif engelska

Serier i urval
"Fantomen"
"Rex Morgan"
"Batman"
"Monster Island"
Rex Morgan tecknad av Graham Nolan. © KFS

Graham Nolan, amerikansk serieskapare född 1962. Debuterade i mitten av 1980-talet. Har främst arbetat för DC Comics på serier som "Batman", "Atom" och "Hawkworld". Arbetar ofta tillsammans med Chuck Dixon.

Tecknade, skrev och gav ut serien "Monster Island" på sitt eget förlag Compass Comics. Denna har publicerats på svenska i Fantomen nr 19–21/1999. Nolan är ett stort fan av "Fantomen" och fick dessutom måla omslagen till de nummer som innehöll "Monster Island" som biserie.

Nolan försökte få "Monster Island" syndikerad av King Features Syndicate, som dock inte trodde på serien men erbjöd honom att ta över "Rex Morgan" istället. Strax därefter dök det även upp ett tillfälle att ta över söndagsversionen av "Fantomen", vilket han tackade ja till och tecknade 2000–07. Under denna tid skrevs äventyren av Claes Reimerthi, Tony DePaul och ett äventyr av Nolan själv. Några av dessa, med manus av Reimerthi, har publicerats i den svenska Fantomentidningen och Fantomens julalbum. Nolan har dessutom skrivit manus till ett Team Fantomen-äventyr tecknat av Kari Leppänen för Fantomentidningen.

Sedan 2009 så skriver och tecknar han humorserien "Sunshine State".

Externa Länkar