Morristown

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Morristown är huvudstaden i det fiktiva landet Bengali i "Fantomen". I den amerikanska versionen har den bytt namn till Mawitaan.

Morristown är en miljonstad, en av dess stadsdelar är det fattiga Bengete, en annan är Taylor's Dock, det finns dessutom ett Chinatown.

Historia

Morristown hette ursprungligen Moribar och var en swahilistad. När Bengali blev en brittisk koloni så kom Moribar att bli residensstad för guvernören. Någon gång efter 1831 bytte staden namn till Morristown.

Brittiska guvernörer kan ha funnits där redan 1717 (I alla fall så fanns det någon sorts institution där i äventyret "Flame" under en viss mr Soames som hade kunskaper om diverse olika skepp.) och på 1780-talet fanns de där definitivt då vi har namnet guvernör Percy ("Den gyllene runans gåta: Mysteriet Cagliostro"). I äventyret "I kapardrottningens våld" (några år efter 1805 och senast 1811) är Morristown en snabbt växande kolonialstad. 1826 så hade den nytillträdde guvernören sir Cedric Pagett gjort Bengali till en brittisk koloni innan han blev avsatt på grund av sin inblandning i opiumhandel. 1827 var en viss Lord Flimsey guvernör. Lord Flimsey var privat inblandad i slavhandel innan Fantomen upplyste honom om att slavhandel kriminaliserades 1806 och att det varit dödstraff på den sedan 1824. Lord Flimsey drog sig snabbt tillbaka från hanteringen och anlade helskägg för att dölja dödskallemärket som Fantomen givit honom, men fortsatte dock som guvernör.

1868 blev guvernören sir Stamford Bridges (alltid kallad sir Stamford eller bara Stamford, men med sonen Löjtnant Nicholas Bridges) avsatt sedan det visat sig att han byggt en järnväg mellan Morristown och Bengalitown med slavarbete.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!