Mikael Bergkvist

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
SERIESKAPARE
Mikael Bergkvist
Född:∗ 1966 (53 år)
Födelseplats:Västerås
Pseudonym(er):Mike Berg

Land:Sverige Sverige
Språk:Svenska Svenska

Serier i urval
"Marc Saunders"
"Carnak och Denim"
Marc Saunders från "License to Kill" av Bergkvist. © Mikael Bergkvist

Mikael Bergkvist (f. 1966), även känd som Mike Berg, svensk serieskapare född i Västerås, men numera boende och verksam i Mellansel, som ligger just mellan Umeå och Sundsvall.

Karriär

Bergkvist har jobbat med serier sen början av 1980-talet, både som tecknare och manusskribent. Var med i några fanzin utgivna av Mikael Petersson i Örnsköldsvik i mitten av 1980-talet. De hade även en förening, WardMaster (som var en underavdelning till Seriefrämjandet i Örnsköldsvik). Namnet WardMaster användes även på ett fanzin. Vid denna tid använde Bergkvist ibland namnet Emmet.

Skrev manus till bl.a. "Ödeshandsken"[källa behövs] under Stefan Nagys omgång som tecknare på den svenska licenserade versionen i Fantomen i början av 1990-talet. Gjorde i mitten av 90-talet parodiserien "Judge Hellgun" som publicerades i engångspublikationen "Den enda vägen".

Gammal vän och samarbetspartner till Stefan Nagy. Med Nagy samarbetade han främst som manusförfattare, och i synnerhet på flertalet fanzines, som t.ex. Carnak och Denim.

Tidigt i sin karriär gjorde Bergkvist även flera manus för Svenska Serier, samt tecknade åt Svenska Starlet (mitten av 1980-talet).

Hade sedan slutet av 90-talet en lång frånvaro från seriekonsten, men runt 2008 2009 påbörjade han ett antal webbserier, bl.a. för DC:s Zuda Comics (främst action-serien "License to Kill"), och låg även bakom den egna webbseriesajten Widgetplus. Till nummer två av Agent Marc Saunders stod Mike Berg/Bergkvist även som "redaktör".

I april 2011 debuterade hans äventyrsserie "Agent Marc Saunders" (en vidareutveckling av "License to Kill"), utgiven i egen serietidning av Serieplaneten. I samband med denna serie använder Bergkvist artistnamnet Mike Berg.

Har även medverkat i Svenska Superserier och "Serieantologi 2014".

På sistone har Bergkvist även varit indragen i några amerikanska utgivningar. Shadow falls (2013-) och Creeps.

Även i Seriemix har han skvätt kreativt tusch.

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!