Hans Lindahl

Från Seriewikin
Version från den 22 mars 2008 kl. 11.43 av ERIK S (diskussion | bidrag) (Tar mig friheten att länka til mit HL-index. Hoppas att det är ok. Tycker ni för övrigt att det skulle vara bra om jag lade upp indexet här, eller räcker det med den långa listan med alla TF-äv?)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Fantomen och Jacob Grimm av Hans Lindahl. © KFS/Bulls

Hans "Hasse" Lindahl, svensk serieskapare, född 15 oktober 1954.

Lindahl debuterade i Svenska Serier med serien "Axel B. Storm" som han både skrev och tecknade. Han tecknade sedan ett av de vinnande bidragen i Svenska Seriers manustävling; "Tänkaren" skriven av Peter Lundberg och Mikael Poromaa. Tidningen hann dock läggas ner så denna serie publicerades i Fantomen nr 12/1982.

Därefter har Lindahl mest gjort sig känd som "Fantomen"-tecknare. Hans första "Fantomen"-äventyr, "Zombieligan", med manus av Donne Avenell, publicerades i nr 4/1983. Sedan 1998 skriver han manus till de flesta av de äventyr han själv tecknar, samt har även skrivit en del manus som andra tecknat. I skrivande stund har han varit med i skapandet av 84 Fantomenäventyr.

Hans Lindahl har även tecknat fler egna serier i äventyrsgenren. Tillsammans med Claes Reimerthi gjorde han polisserien "Murphys Lag" i Agent X9 i början av 90-talet, samt "Chuck Riley" för samma tidning.

Han tecknade även humorserien "Lilla Fridolf" 1990–1994.

Utmärkelser

Artiklar i Bild & Bubbla

  • Olof Siverbo: Laget bakom Murphy (B&B 2/1991)
  • Hans Lindahl (notis i B&B 3/2000)

Recensioner i Bild & Bubbla

Externa länkar